Reacties van eerdere winnaars op het winnen van een LVK, deel 2

Het LVK bepaalt jaarlijks welke schlager Limburg zingt tijdens de carnavalsdagen en de laatste weken voor de vastelaovend. De finale-avond, het hoogtepunt van het LVK, vindt in 2019 voor het eerst plaats in Maas­tricht, in MECC Maastricht. De organisatoren komen echter uit Gulpen en Margraten: de carnavalsverenigin­gen De Gaar­ekiekers en De Rieste. Wij vroegen eerdere LVK-winnaars wat hun overwinning heeft betekend.

In ons eerdere bericht lazen jullie al een aantal reacties, hier lezen jullie de reacties van:

Rene Verschueren van de Toddezèk: “Lastig um det same te vatte, mar dao gaon we: Oeits de druim um en liedje te schrieve en zinge wat gans Limburg mei kin blère, det lukte in 2007 met Heej blièf ik plekke. En dan lukt det nag enne kièr met Ni mièr en ni minder en nag enne kièr met Onhendig leedje. Det gluifse toch ni.

Det is wat ut LVK vur os haet gedaon, druime oet laote komme.”

Bram & Ruud wonnen het LVK in 2008 met het lied “De Krie­bels”, ge­schreven door Frans Pollux. Bram Holla: “’t Winne van ’t LVK is top! Det mot ein stimulans zien veur alle vastelaovesvereiniginge in ’t Limburgse um lokale leedjeswedstiéje te organisere. Met as doel: de pure, eige, lokale vastelaovend sterk te halde. Vastelaovend same!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.